lørdag 28. februar 2009

Konfirmasjonskort


Jeg vet ikke om vi sitter igjen med kort selv etter at alle har fått sine, men her er alle fall innsida på den ene korttypen vi sendte ut. Nå må vi få sendt ut invitasjon til Halvards konfirmajon, han er forøvrig på musikkweekend (Sokndal tror jeg). (Lundheim viste det seg)

torsdag 26. februar 2009

Torsdag?


Så er vi hjemme igjen, det har vært en surre- og rotedag der jeg ikke har gjort kjempemye. Jeg tar en tur på jobb imorgen, må hjelpe Ingrid med søkning til UIS, vi finner ikke vitnemålet i "Nasjonal vitnemålsdatabase". Håper det ikke er noe tull. Ellers har jeg redigert Madrid-bilder - sletta 70% av dem, blogget, flickret, så dro Arne og jeg til STIL, men det viste seg at det var vinterferie og ikke salsatrening.

Bilder fra Madrid 2





Bilder fra Madrid 1



tirsdag 24. februar 2009

Tirsdag


Kveldens eller antakelig dagens høydepunkt var ikke slottet med sine 2000 rom eller Prado med sine enorme samlinger med kunst, men Saturday night feber - musikal på spansk. Gøy. Tony Manero ruler fortsatt.

Kultur for lesing



Noe av det jeg har sett her som er ganske morsomt, er hvordan madrilenserne får lov til å lese i bøker eller aviser - i butikken - uten å kjøpe dem. I FNAC - en diger forretning som har oppe 24 timer i døgnet, er det et eget leserom der en tar med bøker som en har lyst til å lese i, i annen forretning, SNAP (?) stod folk og koste seg med avislesning. Tanken er kanskje at dette totalt sett fører til at folk kommer - og når de kommer så ender det gjerne at de kjøper et eller annet likevel. Jeg har kjøpt Leyendas de Iberoamerica til 2 euro, en historiebok (spansk historie med masse bilder).

mandag 23. februar 2009

Mandag


Jeg begynner å skrive litt, de andre har ikke kommet seg helt opp. Jeg har hatt en times spasertur med cafe solo og fotografering. Deilig. Glemte å nevne at vi legger opp til en stor kulturell opplevelse i både dag og morgen, idag Prado tenker jeg + Retiroparken, imorgen kveld Saturdaynight fever musikal (det var liten entusiasme for flamenco), det kan jo passe godt med denne musikalen, jeg fikk forøvrig filmen til fødselsdagen her forleden.
Men det viste seg da at Pradomuseet var stengt - burde sjekka det - mandag og alt. Er nå installert på Hotel Mario - deilig - litt luksus. Heidi er ute på spasertur helt alene, og vi har funnet en kino som viser film med engelsk tale og spanske undertitler.

søndag 22. februar 2009

Søndag i Madrid

Nå er vi tilbake på hotellet etter en kveldstur som ble ganske lang, vi har kjøpt med oss kakao og kaffe på Startbucks til blodpris. Dette har vel bare turister råd til, men jeg nøyde meg med en øl til 1,20 som jeg kjøpte i nabobaren her.
Ellers startet vi med å ta metroen en stasjon til Lapiec eller noe sånt, skal rette det når jeg får internett som går litt kjappere. Det var en litt mer sliten del av Madrid, men da vi på demokratisk vis har blitt enige om at vi i tur og orden skal bestemme menyen, ville Sunniva ha pizza til lunsj, og da endte vi på Atocha - dvs den store jernbanestasjonen. Ny tur tilbake til Sol - der vi hoppa på en turistbuss som kjørte oss rundt et par timer.
Ellers er stemningen god i leiren. Jeg har tatt masse bilde - men internett er så tregt at jeg legger ut litt etterhvert. Forhåpentligvis imorgen. Da skifter vi over Hotel Mario

I Madrid


Nå sitter Halvard og jeg og spiser frokost, dvs han nøyer seg med sjokolademelk, og frokosten på Fontana er meget enkel, cornflakes, Muffins, Maria-kjeks og kaffe. Helt ok. I natt ble det feiret karneval - jeg hadde følelsen av at det var i naborommet, men det var antakelig opptok i gata utenfor her, og de nøyde seg ikke med å få forbi en gang.
Ellers fikk vi erfaring med Madrids lommetjuer etter en halv time, Sunniva oppdaget at noen hadde knabba lommeboka. Nyttig erfaring som kun kosta henne 5 euro + prisen av et nytt bankkort. Vi fikk flytta penga og sperra kontoen. Jeg var ganske sikker på hvem det var, det var en som fulgte oss, og som var veldig interessert i tasken til Heidi. Ok etter trøst og installering på LaFontana som jo er et sjarmerende sted, gikk vi ut. Det er jo spesielt å gå til til Puerta del Sol når man da må passere ca 100 prostituerte. Målet var å finne litt mat, endte på Kentuckyfried Chicken. Tilbake og opp kl 0900. Bilder kommer.

fredag 20. februar 2009

Vinterferie


Idag starter vinterferien, og jeg tror det vil være ok å komme litt vekk. Imorgen kl 11 kjører vi til flyplassen- så er det hostal Fontana og deretter hotell Mario - hjem seint onsdag - ikke før halv tolv om kvelden ser jeg.
Så bestilte jeg fly til Sevilla, får håpe at Spanair ikke har gått konkurs. Kjøpte "konkursforsikring" til 99 kroner for sikkerhets skyld.
Brukte denne gang finn.no/reise Har tidligere brukt søkemotoren til Wideroe
May Brit tipser om tapas på Los Galayos botoneras, 5. Madrid og flamenco på et annet sted.

mandag 16. februar 2009

Vinteren er tilbake


Jeg trodde vinteren forsvant igår, men nå er det ny runde med snø. Kollegaen min, Kjersti, brukte halvannen time på å kjøre fra Stavanger. Igår tok jeg båten ut til Rygjabø etter litt jobbing på skolen, og vendte tilbake til fastlandet beskjenket med en ekerøkt laks, litt over fire hadde jeg et møte med en IKT-gründer som hadde lyst til å diskutere et prosjekt. Bugg på BUL, og nettforelesning kl 2015. H. er ikke prototypen på speider, men han har veldig lyst til å være med på landsleiren, de har vintertur i begynnelsen av mars. Den frister kanskje mindre, men han sier han vil være med. Bekreftelse fra språkskolen i Cadíz, nå må jeg bestille billetter, lurer på om jeg skal legge inn en natt i Sevilla.
Nå sitter jeg på jobb, og ettersom elevene jobber med fordypningsemnene sine, kan jeg jobbe litt med spansken. Ikveld salsa.

søndag 15. februar 2009

Søndag


Det var en ganske sløv dag - litt spansk på sofaen, sendte påmelding til språkskolen i Cadíz, tenkte jeg skulle forsøke å bo hos en familie. Det kan jo være litt artig. De sendte ved en språktest man kunne forsøke - den var ganske vanskelig.
Imorgen - Rygjabø vgs/Finnøy - onsdag Forus. Langtidsvarselet for Madrid ser ganske bra ut.
For Brynes del ser det ut til at vinteren er slutt.
Bussen til Halvard var forsinket slik at han ikke rakk toget, så jeg hentet ham i Stavanger.

lørdag 14. februar 2009

Tilbake fra Bergen



Halvard tok 12-bussen til Bergen, ("Lille Daniel skal ut i verda"), og Heidi var svært nervøs med tanken på alt som kunne gå galt. Han kunne for eksempel ta feil av togretningen til å begynne med og havne i Egersund og ikke Stavanger. Nå skjedde det mystiske, han endte uten store viderverdigheter hos OC på Danmarksplass/Bergen, og jeg traff dem der i halvsekstida. Vi handla biff, og benka oss foran tv'en. OC har en imponerende filmsamling! I åttetida tok jeg bussen inn til sentrum, installasjon på Citybox, helt ok, varmt, reint. Nei Arne, det er ikke pay-tv på Citybox, ikke tv engang. Bare 400.- selv om jeg da måtte dele dusj med rom 410. Opp i 7-tida. Ut på NLA's lærerskole sør for Bergen (tidligere Hordaheimen).
Kjørte en miks av demo - snakking - og at de kunne teste ut litt ulike ting. Ettersom det er lite poeng å først busse til Flesland - vente - så fly til Oslo - så vente, tar jeg kystbussen som med ikke stor forsinkelse får meg til Stavanger. Akkurat nå sitter jeg på fergen fra Halhjelm. Per Inge, Heidi, Jan Atle og Anne Mette er på besøk hjemme. Jeg har tilbydt Anne Mette noen salsamoves. Vi får se hva det blir når jeg kommer hjem litt før 22.

torsdag 12. februar 2009

49 idag!


Vi gikk på Peppes, deretter hjem og spiste sjokoladeis. Nå skal Heidi og jeg se No Country for old men.
Ellers mange hyggelige klemmer og hilsener.
Fine presanger, genser fra Sunniva, Moods-t-skjorte fra Heidi, Moods-underbukse fra Henrik/EvaMari (også kalt disco wear)

onsdag 11. februar 2009

Onsdag 11.2.


11. er en hyggelig dag, da er lønna på vei for å fylle alle hullene. Støtte her og støtte der. Får støtte og gir støtte.
Også idag har vi klart å la bilen stå - det er mer motiverende å gå når det er vintervær, snølyst og et par kuldegrader enn mørkt, vått og høstlig.
Dvs - Heidi ble ledet inn i fristelse - en lokkekvinne tok henne med i bilen og siden har jeg ikke sett henne.
Jeg ringte Faglitterær forfatterforening, der jeg er medlem siden et halvt år, og de kunne fortelle at jeg var innstilt til prosjektstipend. Dvs. finansiering av skriving i sommer og skriving i høst. Jeg har hatt noen skrivesomre, som kjennetegnes av at man går hele sommeren og tenker på at man burde skrevet, men uansett vil det si finansiering av noen uker med spansk/skriving i høst/sommer, og det er jo ganske suverent.

mandag 9. februar 2009

Mandag 9. februar



Nærmer meg stygt 49.årsdagen - tror den nesten skal forbigås i stillhet. H H og S på kinaen tenker jeg.
På lørdag og søndag var Arne og jeg på salsa-helg på STIL. Så dro vi til Ålgård på kvelden for å vise Evy respekt (les - morsdag), idag gikk vi til skolen i deilig vintervær, fullmåne og knirkende snø. Jeg retta og forberedte litt og dro så hjem for å lese spansk og drive litt forefallende arbeid. Bugg på BUL om kvelden før kveldsforelesning. Jeg skjønner jo det meste, men synes det er ganske vrient å hive meg ut i diskusjonen om latinamerikansk politikk og historie så lenge det er på spansk. Ellers siger det inn forespørsler om workshoper (sist idag - St. Svithun der Marita har vært elev og jeg avdelingsleder. Spennende gjensyn?)

fredag 6. februar 2009

Ute er det vinter


Det er en av de relativt sjeldne litt - understreker litt - vinterlige dagene, dvs. temperaturen ligger så vidt under null så snøen ikke smelter. Det er helg, bare H og H er hjemme, S er på lederweekend på Vaulali, Heidi skal snart ut og ha skrivekurs (de bruker noen lørdager også), og Arne og jeg skal inn til STIL på Univ. i Stavanger for "salsa weekend" eller noe i den duren. Så må jeg bruke noe av kvelden/helgen på å forberede kurs i Bergen neste lørdag + gjøre en innsats for spansken. Starter litt med spansken med det samme.

torsdag 5. februar 2009

En helt vanlig torsdag


Litt morsomt med iPhoto og ansiktsgjenkjenning. Programmet trenger ganske mye hjelp da.

onsdag 4. februar 2009

En litt merkelig dag



Igår var jeg på Gardermoen sammen med andre bloggaktivister og snakka om norskfaget. Det førte til at noen av oss havna på bloggen til Bård Vegar Solhjells blogg. Det var nesten litt surrealistisk. Oppslaget gjorde at at bloggen min fikk rekordbesøk, vel - rekord for meg i alle fall i "hvor mange har besøkt bloggen min idag-konkurransen".
Ellers er Oslo-turer ganske slitsomme, idag har jeg sittet og rettet på skolen, kjørt en liten workshop på Time og hatt gruppeundervisning i latinamerikansk historie mellom 6 og 7. Utrolig vrient - vi skulle ha lest en artikkel og så skulle vi diskutere den. Hvis noen kan gi meg et kort sammendrag, så er jeg takknemlig. Men det skal nok gå, men jeg ser at jeg ikke kan basere meg på å lese og gjøre oppgave halvtimen før vi skal igang.