fredag 27. juli 2018

Santorini 4.-11. august 2018

Vi tok metroen fra sentrum i Athen til Pireus. Den går rett til havna der fergen ligger, bare et par hundre meter fra metrostasjonen, og brukte ca en halvtime med ett metroskifte.
Vi hadde bestilt "pilotseter", meget komfortabelt. Båtreisen var ikke spesielt hendelsesrik, tok knappe 8 timer og kostet ca 450 kroner.
Hotellet hentet oss med shuttle-buss på havna på Santorini. Vi bodde i Fira mest for å være i nærheten av barnebarnet og resten av familien. Med tanke på strandferie ville Perissa eller Kamari vært et bedre valg.
Santorini har noe som 2 millioner turister per år. Det er altfor mange. Jeg vil ikke anbefale noen å reise til denne øya. Vi bodde i Fira som er det største senteret. Det var et forferdelig trafikk-kaos. Vi gikk mye. Det var en drøy halvtime gange til der Oddvar og Ingrid bodde, men tok også buss og taxi. Prisene på det meste var relativt høye sammenliknet med andre greske øyer. (som nordmenn forventer vi jo ikke norske restaurantpriser!).
Men det er jo en fascinerende vulkansk øy med bratte klipper mot vest og en berømt solnedgang.
Grunnen til vi reiste var for å delta i bryllupet til niese Elisa, og det var en stor opplevelse på Rocabella Spa&Hotel tre kilometer for Fira. Så det ble i grunn en fin miks av feiring, familie og litt badeliv.

Norwegian hadde avgang klokka 0400, det medførte at vi ikke hadde hotell den natten, men spiste sein middag på Kamari strand og tok taxi til flyplassen ved midnatt.

Ingen kommentarer: