mandag 28. februar 2011

Siste dag i februar

Jeg slumret ganske deilig på sofaen med El conde de Montecristo, på spansk, da blodbanken ringte og spurte om litt ekstra blod siden jeg hadde så sjelden blodtype. Jeg trodde vel ikke jeg var så eksklusiv, men ble selvfølgelig litt smigret. Tok på meg capsen og dro til til Sivdammen hvor tappingen foregår. Man fyller ut et skjema hvor man forteller om man har vært hos prostituerte, blitt bitt av malariemygg, har hatt sex med menn osv. Man blir også spurt om man har hatt løs avføring, og vel - av ulike grunner krysset jeg av ja på det siste. Man blir så intervjuet, og jeg hadde en lang samtale med sykepleier om hvor løst det måtte være for at de skulle være løs. Vi kom fram til en slags forståelse om at så løs var den ikke, men så var mine besøk i Latin-Amerika, Bolivia mente sykepleieren var et sted nede i Afrika, men så etter litt geografiundervisning fant hun ut at La Paz så ut til å være meget malarieutsatt, så forsøkte jeg å forklare forskjellen på La Paz by og La Paz fylke, ettersom La Paz ligger såvidt høyt, trives ikke myggen der oppe, og etterhvert så var det greit. Men så var det neste punkt, at jeg hadde vært hos lege, og at jeg skulle til MR. Det var ikke greit. Det at jeg skulle til MR kunne tyde på farlige sykdommer, og da ville de ikke ha blodet mitt. Men gratis eplemost fikk jeg, og jeg fikk også plukke gave (en liten lommelykt) selv om jeg ikke var stukket.
Ellers er livet stort sett ganske greit. Sunniva har fått kulturstipend, Odd C skal til intervju på lærerjobb på Tu, men det som har vært trasig er at Oscar måtte gjennom en stor hofteoperasjon på tirsdag, og han humper nå rundt - stort sett på tre bein. Får håpe det blir fire etter hvert. Lille vennen.

1 kommentar:

schubi sa...

hahaha, leif. nå vet vi altså om det også :-) kjekt at du stiller opp med din sjelden blodgruppe, men litt dumt at de ikke ville ha den denne gangen. du får ha lykke til på mr'n!