onsdag 25. november 2020

Den letteste jobben? + Hella er døpt 22.11.2020


 

Heidi har det travelt på jobben, og det er ingen tvil om at jeg har det bekvemt på mange måter.  For tida har jeg 21 undervisningsøkter a 45 minutter. Fra og med slutten av mars har jeg 16. Jeg har øktene mine plassert på 4 dager inkludert en kveld. I tidsrommet fredag 1330 og tirsdag kl. 1000 har jeg ingen undervisning. Når jeg ikke har timer, er det i realiteten tid som jeg kan disponere fritt. På grunn av fagene/klassene mine, har jeg lite møter ellers. Jeg taper noen tusenlapper på å ikke være kontaktlærer, men nok en gang reduserer det møtefrekvensen. Det er for meg ingen foreldremøter. Vi har ikke inspeksjon i friminuttene. På Heidis jobb er det utagerende elever. Hun må jevnlig bruke fysisk makt, og skjellsord og slag/spark er ikke noe veldig uvanlig. Hun nøler med å kreve reduksjon i leseplikt pga. alder fordi det medfører at elevene får mindre timer. Jeg innkasserer gladelig 12,5% reduksjon som "senior".

Heidi synes det er rart at jeg i tillegg mener at jeg jobber for mye, at jeg vil be om avspasering på skoleårets slutt. Men det er bare slik systemet er. Jeg er veldig fornøyd med klassene jeg har, og synes det er kjekt å jobbe med minoritetsspråklige ungdommer i samfunnslære der jeg ikke engang må sette karakter, og så møte motiverte voksne som sterkt ønsker å lære. Til tross for dette vurderer jeg sterkt å slutte av sommeren 2022. Lurt, jeg vet ikke helt. Jeg har ikke helt piffen og entusiasmen og brenner ikke for å gå i gang med nye læreplaner.


Av andre ting, Hella ble døpt på søndag, og jeg har hatt et ryddekick. Jeg har ryddet og hevet ganske mange bøker, på en måte litt vemodig, jeg innser at ting jeg var opptatt av, noen faglige interesser er et tilbakelagt stadium, og jeg tror det vil være vanskelig å finne folk som vil hive seg over dem. Blant annet for noen av bøkene har gått ut på dato. Jeg hadde også fire av hver av noen av mine egne bøker i den tro at barna mine ville glede seg over å ha dem i bokhylla. Jeg tror ikke det, men selv om de ikke vil ha mine samlede, vil de kanskje ha et eksemplar å ta vare på. Uansett, da går det i den blå dunken for papiravfall.

Antydning til snø
Ganske fornøyd med Elfa garderobesystem

Ingen kommentarer: