mandag 24. juli 2023

Haslum, Sverige, Korsvei og tilbake till Haslum - sommeren 2023

 Idag skriver vi 24. juli på min Chromebook plassert på stuebordet i huset til Henrik og Eva Mari på Haslum. De er i Mosjøen, og vi har huset for oss selv.

Hvor skal jeg begynne? Vi drøyde avreise på sommerferietur til etter at Henrik og Eva Mari hadde besøkt oss og sin familie i Stavanger med blant annet feiring av Hugos toårsdag. Henrik hjalp meg med litt praktisk i garasjen og jeg gjorde et forsøk på å rigge til automatisk vanning av tomatene. (Vi ser når vi er tilbake om en uke hvordan det har funka.) Å ha noen dager hjemme på Bryne var helt flott. Nydelig vær. Litt småfiksing, rydding og maling.Så kjørte vi østover og først til Tøyen. Så var vi noen dager i Bærum før vi startet vår lille road trip i Sverige. Strømstad, Lund (med farting rundt til Ystad osv.), retur Jönköping, en god stopp i Vadstena, overnatting i Karlstad og tilbake til Haslum for så å dra på Korsvei i Seljord 18.-23. juli. Hotellferie er ikke min favoritt. Jeg synes det er dyrt, savner muligheten for å lage egen mat, men Scandickjeden muliggjorde noen sutalause dager som ikke tømte bankkontoene. Vi hadde dessuten relativt begrenset med tid.

Note to self: ta med ladeledningen som står koblet til hjemmeladeren. En del steder, blant annet på hotellet, var det mulighet for saktelading (22kwh) gjerne over natten elller noen timer


Korsvei ja. Her har vi vært mange ganger, treffer mange kjente, ligger i lavvoen som må feire minst 30 årsjubileum (holdt regnskurene ganske bra). Jeg hadde tatt på meg litt mer dugnadsoppgaver enn tidligere. Like mye av hensyn til meg selv som til fellesskapet. Det er nok tid og ok å ha noen oppgaver. Jeg fikk vel lite ut av "undervisningen", og tenker kanskje at det ikke er selvsagt at jeg reiser neste gang - om 2 år - hvis det blir noe av. Det stod ikke noe i programmet om sosial dans, men jeg oppdaget at det var det jo, og jeg fikk klemt inn litt swing mellom dugnadsoppgavene.

Men hvis jeg reiser på nytt:

  • impregnere lavvoen
  • kjøpe nye teltplugger, snor  til teltduk
  • bedre system i kokesakene, plastboks med lokk og inndeling til kokeutstyr osv.)
  • flere kopper
  • litt bedre merking (bestilt merkelapper
  • huske vannkoker (glemte denne)

Ellers synes jeg det meste som går på camping fungerte godt. Til og med kjølebagen kjølte ganske bra.

Avisa Vårt Land lager reportasje

Lavvoen om morgenen


Nå er det noen dager her, vi kjøper ukeskort på Ruter, og jeg forsøker å oppdage noe i Oslo og omegn som jeg ikke har oppdaget tidligere. Kanskje Villa Grande på Bygdø? Dominikanerklosteret i Oslo?

Ingen kommentarer: