tirsdag 27. juni 2017

Danmark - Ebeltoft - 3 uker - 2017

Straks vi hadde fått ferie satt vi oss umiddelbart på Fjordlines nattferge til Hirtshals. Ingrid fant ut at hun ville være med den første uka, og vi fikk innlosjert henne i vår lugar. Et par uker i forveien hadde jeg bestilt og fått et sykkelstativ fra bikeshop.no av typen Saris Bones for oss som ikke vil ha sykkel på taket og/eller som ikke har hengerfeste. Det har fungert greit på vår El-Golf så langt. Sykkelen skal jeg ha med videre på ferie.
Lading og langtur ja. Den første testen hadde jeg da jeg kjørte til Bærum/Oslo for å hente Sunniva og Halvard. Det er nå  ganske godt med ladepunkter mellom Oslo og Stavanger. Jeg opplevde kun ladekø på 10-15 minutter i Tvedestrand, ellers var det plug og play og tut og kjør. Tilbake brukte vi 10.5 timer. Da var bilen stappfull, og vi ladet 5 ganger. Vi kunne sikkert klart det med fire ladestopp, men jeg foretrekker å være på den sikre sida uten rekkeviddeangst.
 Med tankte på Danmarksferie  kjøpte vi  et ladekort til Clever som er den viktigste hurtigladekjeden her i Danmark. Ladet både i Ålborg og sør for Randers. Her nede har vi så langt hjemmeladet i feriehuset vi har leid via Airbnb. Jeg kjøpte et adapter til stikkontakten etter tips fra en tysk hjemmeside. Clever er forholdsvis dyr, og bærer vel preg av at Danmark har dyr strøm, og i liten grad satser på elbiler. Jeg betalte 660 kroner for 100 kwh. Det tilsier vel at 1 mil koster 10-11 kroner? Derfor hjemmelader vi mest mulig. Jeg har avtalt med Inge som vi leier hus av, at jeg skal betale for strømmen jeg bruker til lading av bil.
 Sommerhuset ligger vel en 7-8 kilometer sørvest for Ebeltoft. Jeg var tidlig ute, og gjorde avtale om det alt i februar.  Jan og Hilde har vært i selve Ebeltoft  noen dager, de drar hjem i dag. Vi hadde hyggelig feiring av Jans 59-årsdag i går. Etter to kanselleringer i forbindelse med felles utenlandsturer kan det virke som at spontane turer er det som fungerer best.
Vi kjører til Aarhus i dag . Ingrid flyr hjem fra Billund i morgen.
Det er godt å vite at vi skal være her 3 uker. Jeg jobber med revisjon av "bestselgeren" Norsk på 30 dager. Vi skal også jobbe litt med vårt nye felles bokprosjekt. Vi har roen, det er egentlig ikke veldig mye vi skal forsøke å se eller besøke. Om en drøy uke kommer Odd Christian og Sonja.
Huset er sjarmerende, ligger på en stor tomt omgitt av trær og busker. Oppe på annekset er det en terrasse der man kan se i alle retninger - inkludert Ebeltoftbukta. Det er tydelig at det er mye vånd her. Plenen er helt ødelagt med jordhauger over alt. Ikke at jeg er veldig opptatt av fine plener.
Ingrid sover i annekset på bildet ovenfor. Vi skal være her til torsdag 13. juli, da er det nattferge hjem - så har vi noen dager før vi drar til Korsvei på Seljord. Så går det noen dager før Gunnar og jeg setter kursen for Gdansk. Jeg får dessverre ikke lagt inn bilder fra Canon-kameraet mitt. Adapteret for SD-kort virker ikke. Kanskje jeg finner et adapter i Århus i dag. 
Av andre morsomme ting, åpent hus på Friland i Feldballe sist lørdag. Der er det en koloni mennesker som har bygget hus av halm, og som renser sin egen kloakk. Det var en blanding av økologi og fellesskapstenking. Men de virket ellers ikke spesielt fanatiske. Guiden fortalte at det til og med var vanlig å ha tv og Internett.  
Men i dag er det Århus, europeisk kulturby og  AROS det handler om. Det gleder jeg meg til!

Ingen kommentarer: