fredag 27. juli 2018

Nattog Budapest -Bucuresti 25.-26. juli

Nattoget til Bucuresti het "Ister", og her hadde jeg til tross for mange forsøk ikke klart å bestille sovevogn, men kun couchette. Det gikk i sju-tida om kvelden. Da vi skulle gå inn i toget, spurte jeg konduktøren om han kunne ordne sovevogn. Det kunne han ikke, men han kunne mot 20 euro sørge for at vi fikk vår egen couchette-kupe. Ingen grunn til å ikke slå til på det. Vi var innom restaurantvogna, men hadde egentlig sørget for både mat og drikke. Det var en togrestaurant uten meny, prislister eller kvitteringer. Ellers er det en flott togtur, fortrinnsvis det man ser av Romania, og det er en god del ettersom toget ankom Bucuresti først 12 på dagen.
Jeg har veldig lyst til å reise mer i Romania. Akkurat som Krakow markedsfører Auschwitz (!!) og saltgruvene, så forsøker man i Romania å "selge" Transilvania og Dracula. Men det er jo så mye mer. Jeg er nysgjerrig på de mindre byene og på landsbygda. Det gjelder forøvrig også Bulgaria!
Uansett vi ankom rutemessig og i god form Bucuresti og hadde noen få hundre meter til et helt ok hotell (Ibis Gara de Nord).
Togstasjonen på Brasov

Ingen kommentarer: