tirsdag 23. desember 2008

Digitale spor?


Vi har de siste dagene drevet litt detektivjakt på gamle venner i inn og utland, noen har vi hatt så lite kontakt med at vi rett og slett har måttet bruke tid for først å huske hva de het, finne ut om de levde, hvor de bodde osv.,
a. først brukte vi litt tid på å finne ut at våre sveitsiske venner bodde i Schwarzenburg, litt sør for Bern, så huska jeg at han var lokalpolitiker og lærer, ok, litt søk på politiker + lehrer + Schwarzenburg - så fant vi ut at det var Peter Nussbaum i Schlossmatten vi lette etter og som hvert år trofast har sendt oss en sveitsisk kalender. Jeg fant ikke hans privatmail, men en politikermail - den funker sikkert den og. Etterhvert kommer vi på at kona heter Barbara og at barna deres heter Urs, Renate og (nr 3 kommer vi ikke på)
b. Ardenio Ottaviani - italiensk lærer som vi besøkte, dvs. lånte hytta hans tidlig på 90-tallet, han hadde satt mindre digitale spor, men vi fant noen referater på nett som bekreftet at det var rette mann. Vi prøvde å finne kona (vi er ørlitte grann usikre på om de fortsatt er gift, men Solidea, kona (?), hadde satt mindre digitale spor)
c. Dirk og Regina Sasse. Dirk er prest i Mönchengladbach fortsatt, han bor fortsatt i Kaiserstrasse, og vi sender kjapt en mail avgårde tilham. Etter en liten time har kona, Regina, sendt hyggelig svar med bilder av ungene på 9 og 11. Gjennom jobben hans var det altså relativt lett å spore opp dem, Regina hadde ikke etterlatt så mye digitale spor. De fikk en liten tysk mail + vårt norske julebrev med bilder.
d. Gerd Müller-Brockhausen, han hadde jeg mye kontakt med da jeg bodde i Tyskland tidlig på 80-tallet, litt søk - så fant jeg en t-online-adresse som jeg håper fortsatt funker. Gerd er bankmann og de bor mellom Köln og Bonn. Han hadde tydeligvis vært aktiv i diverse foreninger, og jeg fikk mange treff på ham.
e. Vi søkte på en venninne av Heidi som vi visste hadde vært alvorlig syk, men fant ikke noe på nettet som kunne fortelle om hvordan det gikk med henne. Vi fant imidlertid adresse til det vi antok måtte være arbeidsplassen hennes, og heldigvis - etter noen dager fikk vi brev om at det stod til liv.
Jeg er spent på om flere av våre gamle venner kommer med livstegn.
SETT DIGITALE SPOR!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Stefan heiter den tredje, kom på det akkurat nå ;-)

Anonym sa...

Spennende og littegranne skummelt at det er mulig å finne de fleste via digitale spor. Jeg har også funnet kjente og nesten glemte via nettet - og de meg. Morsomt å bruke nettet på denne måten. Det gir en ekstra dimesnjon på det hele

God jul til dere alle!