søndag 9. august 2009

Søndag 9.8.


Jeg får skynde meg å skrive litt mens nettet er åpent, stort sett kommer jeg ikke på nett i leiligheten. Igår en delvis jobbedag - fant en kafe der jeg satt og skrev, funka ganske bra. Problemet er at jeg stadig kommer på nye ting jeg må ha med, boka blir stadig mer omfattende, og jeg kunne i og for seg tenke meg å skrive et par måneder til.
Hjem til siesta, så bydde fruen på lasagne og fritert blekksprut. Ut på kvelden - til noe som minnet litt om Jærdag, masse boder med juggel, håndarbeid og krimskrams, en diger hall der man kunne kjøpe sjømat + en utendørs scene der det skjedde ganske mye hele kvelden. Det var en gruppe fra Colombia som spilte salsa, reggaton, cumbia osv. med stor entusiasme og patriotisme. Man kunne da handle mat og drikke, eller - som mange med kanskje mindre penger gjorde, de hadde med seg kjølebagger fulle av ølbokser. Jeg hadde inntrykk av at det var en overvekt av latinamerikanere blant publikum.
Jeg var hjemme i halvtre-tida tenker jeg. Tenker meg ned til samme område ikveld også (i havneområdet bak kasinoet).
Idag har jeg skrevet litt, lest avisa fra igår, og skal etterhvert avgårde til stranda på San Juan, tenkte jeg. Da må man ta buss eller tog i retning Villa Joyosa. Bildet er forøvrig fra jernbanestasjonen i Alicante, en bygger nå hurtigtog - og det er tog som virkelig går fort, over 300 km i timen, til Valencia og Alicante, såkalte AVE-tog (AVE står vel for Alta velocipidad, e for Espana?). .....
En lang busstur med nr 22 til San Juan som er et ganske forferdelig sted fant jeg ut. Jeg brukte lang tid på å lete fram en minibank i ca 36 graders varme. Hadde stort behov for å gjøre noe med væskebalansen, og da jeg så et sted med kø av spanjoler foran (buffet libre), betalte jeg 10 euro, og hadde lunsj. Et ganske ok sted hvor man altså kunne velge mellom alt mulig. Etter to porsjoner og 2 bokser øl, var jeg klar for bading. Alicante har forøvrig sin egen tettpakkede strand, og skal jeg bade mer, så blir det der. Ellers er antakelig toget bedre enn bussen, men da må jeg først svette meg gjennom halve Alicante. Stranden i Villajoyosa er ganske fin når man sammenlikner, og kunne noen gjort noe med temperaturen, så er det jo ingen som slår Jærstrendene.
Imorgen/tirsdag har jeg en liten skrivejobb for NDLA, ny klasse - vi skal visstnok få inn tre italienske jenter, fire dager skole - fri på fredag da man skal feire Marias himmelfart, hun døde i følge tradisjonen ikke, men ble hentet direkte opp til himmelen.

Ingen kommentarer: