torsdag 5. november 2009

Torsdag


Igår var lærer syk, ny gruppe, kjekt. Onsdag er "kinodag", så en morsom barnefilm i 3D, men rakk også å høre forelesning fra Bergen. UIB har forøvrig laget en ny modul som ser veldig ok ut (retta mot muntlig spansk og fremmedspråkdidaktikk). Så forhåpentligvis kan jeg skifte ut litteraturen (som er veldig tung) med denne. Ellers er det discodag idag tror jeg hvis jeg klarer å mobilisere litt, og siste helg her blir lagt til naturreservatet som heter Tortugero. Har bestilt på Pachira Lodge, som min Heidi etter å ha drevet litt research har funnet ut egner seg spesielt godt til hvetebrødsdager, ok - det får vi ha til gode. Avreise tidlig imorgen så kvelden på Castro's kommer ikke til å bli veldig sein.
Det er et digert kjøpesenter i nærheten av skolen der man kan gå og spise hvis man har gått lei "sodaen" eller kiosken her, og det blir man etter noen uker. Men akkurat nå kunne jeg tenke meg grovbrød med brelett og brunost, kjøttsuppe eller lapskaus, ikke mer ris og bønner. Siden jeg trodde det var siste time med Estefan, læreren jeg har hatt i fem uker, så inviterte jeg han og min tyske medstudent på konditori i siste time. Han fikk lov av la directora å ta oss med ut hvis han lovet å bringe oss trygt tilbake til skolen kl 1500. Det gikk helt fint. Det ser ut som at jeg skal ha han siste uke også.
Skolen, CRLA, Costra Rica Language Academi, er veldig behjelpelige med bestillinger av ting og tang, de ordner bussbilletter, hotell, ekskursjoner osv. Men jeg lurer på om de av og til blir litt leie av kravstore studenter med mye lommepenger, et par av dem virker biske og leie. Det vil alltid være et problem når man kommer fra rike land. Man blir veldig klar over at man har muligheter som de fleste her ikke har, f.eks. til å reise jorda rundt, til å bo på etter forholdene dyre hotell osv. Samtidig er det jo veldig bra at man kommer, bruker penger, og bidrar til arbeidsplasser osv.
Ellers har det vært 3-4 regntunge dager - håper vi slipper konstant regn i Tortugero.

2 kommentarer:

Heidi sa...

Ser staden blir anbefalt for honeymoons. Synd du ikkje har med deg brura.

Leif Harboe sa...

Jeg får nøye meg med å tenke på brura. Ellers lurer jeg på om vi nærmer oss sølvbryllup etterhvert?