søndag 10. juli 2016

10. juli Berlin 2016

Etter en fin uke i Grønhøj noen kilometer sør for Løkken, har vi tatt toget til Berlin, dvs. vi kom fra i går kveld etter å ha tatt toget fra Hjørring til Ålborg - derfra til Hamburg og så til  Berlin. Vi har reist på 1. klasse, og jeg er usikker på om det er verdt pengene. Dansk 1. klasse minner om NSBs komfort, med kaffe og aviser og gode seter + strøm. Tysk første klasse bød på gode stoler, men ikke særlig mer. Denne ferien skal nemlig handle en del om tog.
Det gir en ro når man sitter på et tog, og vet at der skal man sitte de neste timene. Vi kikker ut. Maten vi har tatt med er ganske sparsommelig. Danske tog har ikke kafevogner. Men på første klasse er det litt småkaker og sjokolade man kan forsyne seg av. Det gjør jeg, og jeg leser også gjennom de tre danske avisene danske statsbaner byr på. Når vi krysser grensen, kommer konduktøren og rydder vekk alle godsakene.
Grønhøj med Novasol, ok hus, god plass, godt utstyrt, dårlig Internett. Det forsvant på torsdag, og da vi ringte fikk vi beskjed om at vi hadde brukt opp "kvoten". Golf på Blokhus, Ålborg og Brønderslev, den siste banen min favoritt. Jeg ville gjerne gått den en gang til på fredagen, men da ville gutta heller kjøre gokart.  En fin tur til Skagen med Odd og Evy på onsdagen, de bodde på en bed and breakfast  i nærheten.
Fjerde gang vi leier feriehus i Danmark til oss og barn. Andre gang at Odd og Evy er med. Vi får se om vi følger opp
Berlin bød i dag på 30 grader, Heidi er glad i hop on hop off busser, vi tok en uten at det var en stor suksess   - shame on you Gray lines. Vi ventet i det vide og det brede etter at vi hadde gått av og vi endte til slutt med til dels å gå hjem for deretter å praie en taxi.  I morgen skal vi leie sykler.

I går så vi Henrik og Filip Ingebrigtsen få bronse og gull på 800-meter. Idag skal vi se på Portugal og Frankrike i EM-finale.

Ingen kommentarer: