mandag 18. juli 2016

Alt i Chernivitsi

Det vil altså si ganske langt sør i Ukraina - en grenseby mot Romania. Det vil si at vi har rukket å ta to tog, først nattog fra Warsawa til Lviv.
Litt om det, vi booket via Polrail, billett ble levert til hotellet, og lå og ventet da vi kom. Toget gitt ca 7 om kvelden, og vi hadde da med litt å spise og drikke. Først gikk vi på i feil ende. En noe brysk liten tjukk polsk konduktør veivet i retning av bakerste vogn, og vi sprang dit ettersom toget skulle gå om et par minutter. Vi hadde booket en tomanns-kupe som var utstyrt med puter og dyner. Jeg hadde et lite håp om at siden vi hadde vist pass og billetter til konduktøren så ville hun styre med tollerne og at vi ville våkne i Lviv. Den gang ei. Ca halv 3 om natten ble vi vekket, og det var omstendelige prosedyrer som tok sin tid. Køyene var ganske komfortable. Så ankom vi endelig Lviv kl 6 om morgenen. Ved ankomst var det diverse "taxisjåfører" som prøver å praie en. Vi valgte en bil som i alle fall hadde taxi-skilt. Men han kjørte som et svin og hadde ikke noe taxameter. Turen kostet 80 UAH fant sjåføren ut.  (Del prisene på 3 så kommer man fram til norske priser). Vi krangla ikke på det, var glade for at vi ikke kræsja på veien.
IBIS i LVIV var en god erfaring. Ganske sentralt, knøttsmå rom, og med frokost vel 350 per natt. Så gikk turen videre til Chernivitsi, siste stopp for Suceava. Her hadde jeg kjøpt billetter på nett, kostet en slik og ingenting. Man tar en utskrift og går så på billettkontoret for at de skal skrive ut billetter.
Vognene var ikke spesielt konfortable, men det var en morsom tur på ca 6 timer. Over setene var det brisker som man kunne hvile på. Konduktøren solgte også te og kaffe.
Så hadde jeg egentlig bestilt hostal med tanke på å vaske litt tøy. Men noen brukeromtaler gjorde at vi kansellerte og bestilte AllureInn hotel.  Vi ankom seint på kvelden, og det ble en ny runde med "taxisjåfør". Han kjørte om mulig enda villere.

Hotellet virker nytt, det er mye speil, prismekroner, gull og glitter, ikke helt vår stil. Kanskje sånn eldre østeuropeiske mennesker med litt penger liker?
Men det er super service. De vasket det vi hadde av skittentøy (3 bæreposer), og de er hyggelige og veldig service-innstilte. Mat og annet er forøvrig så rimelig her at man knapt kan tro det. Jeg klippet meg og det kosta ca 15 kroner. Heidi og jeg hadde lunch - tilsammen 50 kroner (te - kaffe - øl - mineralvann - + to lunsjretter)
Nå har vi ordnet buss til Suceava, hotell der  og så tog fra Suceava til Oradea (rumerne har en tjeneste der man kan bestille billetter online https://bilete.cfrcalatori.ro/) ,   og så forsøker jeg å finne ut av hvordan bestille billetter fra Oradea til Balaton-sjøen. Denne tjenesten? https://www.mavcsoport.hu/?

Antatt rute deretter
Ankomst Balaton 22. juli være der et par dager
24.-25. juli - Budapest
Wien - 25.-27.juli
27.-29. Hamburg
29. tog fra Hamburg til Hirtshals.
29. eller 30. båt til Stavanger eller Kristiansand (eller Kiel - Oslo?)  - jeg ser 30 er lørdag, og da er det mye opptatt - tror kanskje nattbåt til Stavanger fredag er den beste løsningen. Da har vi ganske god tid til å komme oss fra

Ingen kommentarer: