onsdag 13. juli 2016

Warsawa 12.-14. juli 2016

Vi rakk toget - såvidt. Note to self, før du setter deg godt til rette i Deutsche Bahns lounge, finn ut rett plattform. Jeg lette etter en informasjonstavle med oversikt over avganger rett før avgang, og måtte lete litt. Da hadde vi ikke mange minuttene igjen, og erfaringene så langt er at man må regne med punktlig avgang. Så viste det seg at vår vogn ikke var med i togsettet, men vi fikk satt oss godt til rette i en kupe, og der fikk vi sitte helt til Warsawa. Restaurantvogn var det også med diverse utvalg av varme retter og ymse drikkevarer. På Mercur-hotellet møtte det oss en piccolo som grabbet bagasjen før vi visste ord av det. Akkurat det synes jeg er litt voldsomt, men han geleidet oss til rommet i 4. etasje. Nettet på det rommet var elendig så nå sitter vi i foajeen og skriver litt. Maria skal få diktboka vår, og for å gjøre det litt mer tilgjengelig sitter Heidi og oversetter noen av tekstene til engelsk. Planen i dag er å dra til Polin og deretter til gamlebyen. Polin er et stort dokumentasjonssenter for jødenes historie i Polen, og det er da også plassert i det som var jødeghettoen under 2. verdenskrig.
For to billetter Berlin Warsawa på 1. klasse 99 euro forøvrig.
Da vi kom fram til hotellet, kun et kvartal fra jernbanen, lå billettene for nattoget til Lviv og ventet. Vi brukte Polrail, og så langt ser jo det ut som en bra tjeneste.
I Berlin leide vi sykler - og hadde en lang sykkeltur som startet halv elleve og sluttet ca ni på kvelden. Det ser ut som at Warsawa også har et godt og rimelig system (sjekk www.veturilo.waw.pl) (minner litt om Oslos bysykler), men det er grått og  meldt regn med 100% sikkerhet, så da gidder vi ikke det

Ingen kommentarer: