lørdag 23. juli 2016

Fergen var utsolgt! Note to self!

På vår fantastiske tur gjennom Øst-Europa har vi nå kommet til fantastiske Budapest. En oppdatering av reiseruta. Vi tok en humpete buss fra Chernivtsi i Ukraina til Suceava. Den gikk 7 om morgenen, kosta vel 70 per person. Der bodde vi på AllureInn, i stedet for hostellet vi hadde tenkt. De vaska tøyet osv., og viste fantastisk god service. Vi anbefaler det! Om morgenen kom de med matpakker til oss fordi vi ikke rakk frokosten, uoppfordret! Vi har ymse erfaringener med taxier med taxiskilt på taket men som verken har sikretseler eller taxameter, også her i Chernivisti. Han kjørte som et svin. Likevel - 70 ukrainske penger - tilsvarer 25 kroner. Men straks man bestiller per telefon eller får hotellet til å bestille får man offisielle taxier med både taksameter og seler.
Vår venninne Maria i Suceava hjalp oss å bestille billetter fra Oradea til Budapest, jeg skal komme opp med en oversikt over priser jmf diskusjonen om Interrail hadde vært en bedre løsning.
Vi venta til i går kveld med å bestille ferge. Grunnen var at jeg hadde problemer med nettbank og visa i Romania, det gjaldt bekreftelseskoden man får på sms. Planen var å ta nattog til Hamburg for så å rekke fram til Hirsthals og ta nattbåt til  Stavanger. Så viser det seg i går at nattbåten var utsolgt. Vi kunne i teorien tatt dagbåt fredag, men pga. fotballcup i Hjørring var alt utsolgt der. Nå blir det ekstra overnatting i hyggelige Ålborg og det er jo ingen krise. Gode Odd Christian henter oss på Risavika etter at vi har hatt en natt i "liggestoler" på båten, kanskje det blir en ledig lugar likevel? Akkurat her hadde nok en Interrailbillett vært å foretrekke ettersom vi da heller kunne tatt en ekstra nett i f, eks. Hamburg. Så man kan improvisere en slik reise - men antakelig være mye tidligere med å bestemme fergen tilbake. Note to self!

Ingen kommentarer: