lørdag 22. september 2018

22. september i Vilamoura

Jeg kom til Vilamoura på onsdag, og var litt overrasket over "hotellet". Jeg fikk sms om å dra til en parkeringsplass, så ville "respesjonisten" hente meg. Hun kom, brasiliansk og snakket overhodet ikke engelsk. Hun viste meg hvor jeg skulle bo. Det var en ferieleilighet som var delt opp i flere boenheter. Rommet jeg fikk er i og for seg ganske stort, det er AC og wifi, men det er ikke noe vindu, ingen stol, ikke noe kjøleskap eller vannkoker, egentlig ganske stusselig. Det er også dårlig lydisolert, jeg hører samtalene fra rommene ved siden av. OK, har man en usolgt leilighet forsøker man  selvsagt å lage business. Nå var dette forholdsvis rimelig, og det er masse hoteller i området, men til nokså høyere pris. Ja, ja.
(fikk akkurat sms om jeg kunne gi han topp evaluering på booking.Com. Han forklarte det med at han var nybegynner i bransjen. Sorry. Mark. Det får du ikke. Amatør ! Du burde heller tatt kontakt i forbindelse med ankomst om det var noe som trengte forbedring).
Vilamoura er bygget opp rundt sol, strand og golf. Det er flotte anlegg, og det er selvfølgelig kasino og "Gentlemens club". Mange av dem som er her nå, ser ut til å være pensjonister. Ikke så rart, det er jo utenfor feriesesongen og det er sikkert mulig å gå gode priser på langtidsopphold. Men av alt jeg har sett i Portugal, så er dette det minst sjarmerende.   Jeg snakket med et svensk pensjonistektepar som bodde i Albufeira. De sa at de hadde hus i Stockholm, men var her nede 80-90 % av året. Jeg lurer på hva de holder på med. Jeg leste at 1 av 5 portugisere på en eller annen måte jobber i forhold til turistindustrien.
Jeg dro hit for å se golf, og jeg skal snart avgårde for å se ledergruppa spille 3. runde. Det har vært ganske artig, og veldig varmt. Jeg må ta med all bagasje for det er utsjekk på "hotellet". Så i kveldinga sykler jeg til jernbanestasjonen som ligger 6 km herfra og tar toget til Faro. 0030 tar jeg Flixbuss til Malaga. Flixbuss var meget konfortabel, og jeg ankommer Malaga i morgen tidlig. Der har jeg booket meg inn to netter på Airbnb. Det kosta det samme som hostel og i og med at jeg skal avgårde 0430 om morgenen, tenkte jeg at det var like så greit å leie et rom. Jeg prøvde å få plass på flyplasshotellet Holiday Inn Express, dvs. det ligger i det som jeg antar ville være ok sykkelavstand, men det  var utsolgt, så da bestiller jeg en taxi.
Fine veier og uteområder, men folketomt, nesten øde.
Betongblokker


Havna i kø

Stygge og usjarmerende hoteller var det nok av
Ingen kommentarer: