tirsdag 14. september 2010

TirsdagIdag sov jeg litt lenger - ellers er jeg forholdsvis plaga av tinnitusen både dag og natt for å være litt dramatisk. Men uansett - det var kjekt med en salsaøkt på Hotel Torino som da ligger oppe i byen. Bolivianere er vissnok kjente for at de ikke liker å si at de ikke vet hvis man spør om veien, de svarer et eller annet, noe som førte til at jeg ble vist frem og tilbake i byen, men fant fram til slutt. . Det var en 25-30 dansere på dette hotellet, de aller fleste bolivianere. Jeg var spent på den fysiske danseformen i høyden, og måtte riktignok innvilge meg diverse pauser for å trekke pusten.
Jeg startet ellers dagen med vask av tøy, innkjøp av rundstykker (40 øre stykket) og så en halv kopp med coca-te/matte som vel best kan sammenliknes med vanlig urtete uten at den forhindret eller skapte hodepinen som meldte seg etter den første 90-minuttersøkta med lærer. Å kjøre trufi er jo en spesiell opplevelse. Det er vanlige stasjonsvogner med 2-3 seterader og 3 i bredden. Det blir med andre trangt - spesielt i forsetet! Men det er folk vant med. Når man skal av, sier man La esquina - som betyr hjørnet. Så stopper bilen så fort det er mulig. Det er nemlig ingen holdeplasser. De tuter, blinker og vinker hvis de har noen ledige seter. En trufitur koster 3 bolivianos, altså 2,70 kroner - det dobbelte av det en busstur koster.
Jeg innvilget meg så klipp og barbering etter undervisninga, fikk ikke den gode massasjen som i Makedonia, men ettersom det var en fin salong i et pent strøk kosta det hele 50 bolivianos, altså 45 kroner. Og for å avslutte om alt som er billig her, jeg spiste 4-retters lunsj, salat, suppe, hovedrett og dessert. Pris 13 kroner. Ingen gastronomisk opplevelse, men det forlanger jeg heller ikke. Nå skal jeg hvile litt - så er det møte for alle volontørene (og én student).
Ellers er det ganske kjekt å snakke spansk her - folk snakker tydelig og langsomt. Ellers ser jeg at ukene kommer til å gå fort - spesielt helgene må derfor planlegges litt skikkelig. Jeg har lyst på to dagsturer til helgen - og så en 3-dagers neste helg. Vi får se.

1 kommentar:

Heidi sa...

Kos deg, vennen min, og skriv mykje her så me får sjå og høyra.