tirsdag 14. april 2009

Mat for mons

Jeg blir alltid imponert over matbutikkene i Spania, det er et overdådig utvalg som jeg ikke kjenner maken til i Norge. Bruker spanjolene mer penger på mat, relativt sett? Hva er det de ikke bruker penger på? Jeg fikk forøvrig en deilig paella hos familien Lopez igår, med blåskjell som en slags ekstrarett. Barna slurpet ivrig i seg. Jeg blir litt handlingslammet ved synet av en slik overflod, gulost er liksom ikke bare gulost. Ikke er det bare å grabbe noe heller i en kjøledisk, man må stille seg i kø og forberede intelligente spørsmål om hvilken ost de måtte anbefale osv. mens de omkringstående køståere nikker anerkjennende hvis man ber om det rette. Skinke er heller ikke bare "skinke", det er sikkert et par hundre sorter som varierer i pris og kvalitet.

1 kommentar:

Arne Hanevik sa...

Kjekt med video. Ble faktisk sulten av å se den. Husker selv det enorme vareutvalget i supermercadoen i Alicante-området. Hygieniske og godt avkjølte disker.

Apropos video: Kommer det noen flere, for eksempel fra spanskundervisningen (gjerne med temaet subjunctivo) eller fra salsagolvet? Med spansk tale?