mandag 13. april 2009

Tid hos kiropraktoren


Ikke jeg, men hundrevis av cadizere oppsøker første dagen etter påske lege eller kiropraktor - fordi - det å gå i timevis bærende på en konstruksjon som veier flere hundre kilo krever sin mann - eller rygg.
Ellers var det godt å komme videre med spansken idag, mer subjunctivo, og det er godt å vite at jeg vil få anledning til å videreføre jobbingen i sommer og i høst. Nå skal jeg gjøre lekser, så middag - deretter en tur til Cádiz sentrum.
Har sendt melding til alle elevene for å minne dem om at jeg er vekke - og hva de skal/bør gjøre. Har kjøpt og delvis sett noen spanske filmer, når det viktigste er språket, er det en god ide å kjøpe aviser/blader på søndager - da følger det gjerne en film eller tre med, og hele greia koster ikke mer enn 2-3 euro. Apropo kjøping, her er det rekordstor ledighet, over 20%. Så svært mange har ikke mye å kjøpe for.
Ny gutt i klassen idag forøvrig, Filip, en irsk gutt på 16 som er her med moren sin, snakker godt spansk og har vært i Cádiz mange ganger, elsket irsk som fag, hadde latin (tror ikke han elsket det like mye som irsk), og spilte bass i et band, han hadde farget håret svart og burde være noe for Sunniva.

Ingen kommentarer: